2023. március 4., szombat

Rossz hír, jó hír

​     Tavaly év végén a Spectreminiatures nem várt fejleményekről adott hírt: 2023-tól nem forgalmazzák tovább a Spectre Ops szabálykönyvet. Ennek egyszerűen az az oka, hogy a könyv írója, aki korábban a csapatuk tagja volt, a licenszeket adta el nekik, ami most járt le. Bár előtte még akciózták is, nem volt eszem rendelni 1-2 plusz példányt belőle, ami az itthoni terjesztését innentől extra nehézzé teszi, mivel pdf formátum soha nem volt belőle (és a közösség is tiszteletben tartotta a kiadó kérését, így -a ver1 előtti beta kiadáson kívül- nincsenek az interneten fellelhető “biztonsági mentések”).

     Ez a rossz hír, de szerencsére vannak jók is: mind a ver2 írója, mind a Spectre csapat bejelentett 1-1 új szabálykönyvet idei megjelenéssel. Ezekről egyelőre nincs további infó, miben fognak megegyezni, és miben lesznek mások mint a jelenlegi szabálykönyv. Kiváncsian várom, hogy milyen tapasztalatok lesznek velük a dedikált FB csoportban, és ha úgy alakul, talán valamelyikbe még be is ruházok majd. Ehhez persze az is kellene, hogy itthon legyen a témára nagyobb érdeklődés. Lehetséges, hogy egy esetleges pdf kiadás valamelyik verzióból megnövelné azok számát, akik kipróbálnák az ultramodern skirmish szépségeit, így bármi is lesz végül, aki pdf-ben is terjeszteni fogja, az mindenképpen érdekesebb lesz részemről. Addig is szívesen demózom bárkinek a játékot, aki szeretné kipróbálni.

Játékbemutató

Nemrég Dájnak köszönhetően fel tudtunk venni egy bemutató játékot az LND HQ-n. Petyóval játszottunk le egy egyszerű, de fordulatos, izgalmas...