2023. augusztus 21., hétfő

Historikum IX. 9., Spectre küldetéssel

     2023. szeptember 9-én újabb Historikumon fog szerepelni a Spectre, ezúttal egy kisebb lélegzetű küldetéssel, az előzőből tanulva most nem viszünk túlbonyolított dolgokat, a tapasztalat az volt, hogy 3-4 demo játék után nagyon nehéz koncentrálni és észben tartani dolgokat. Cserébe egy olyan eseményt fogunk újrajátszani, ami sokaknak ismerős lehet: október 3-4-én lesz a 30. évfordulója a Mogadishu-i csatának, amit ha máshonnan nem is, a Black Hawk Down - A Solyóm végvezélyben c. (istenem ez a fordítás...) filmből ismerhetünk. Ez lesz a játékunk témája, közelebbről a két Delta mesterlövész, Gary Gordon és Randy Shughart önfeláldozó akciója a második lezuhant MH-60 mellett. A játékosok a két mesterlövész és a pilóta, Michael Durant bőrébe bújva próbálhatják ki, meddig tudják tartani magukat a folyamatosan özönlő szomáliai milicisták csapataival szemben. A küldetés leírása alább olvasható: 



Utolsó emberig a Super 6-4 roncsánál:

Mogadishu-i csata – 30. Évforduló

US oldal:

Delta Sniper MSG Gary Gordon
Elite tier Commander    
CQB carbine w/suppressor, w/reddot, Pistol, body armor
 
Delta Sniper SFC Randy Shughart            
Elite tier sergeant           
Battle rifle w/reddot (Extra szabály: Rapid fire), Pistol, body armor
 
CWO Michael Durant                                   
Professional pilot             
SMG, body armor

Figyelem! Durant a játék kezdetekor ellátott sérültként kezd! Nem mozoghat, csak ha valaki magával vonszolja.
 
MSG Gary Gordon, tesztjáték

Extra szabályok:
 
Utolsó emberig:
Ha egy ellenséget eltaláltak, a Delta mesterlövészek lőhetnek egy újabb ellenségre az előző célpont 2” távolságában, de csak az 1. RI-ben.
 
Minden lövés számít:
Ha egy fegyvernek van Rapid fire vagy Automatic szabálya, akkor nem muszáj egy ellenségre lőniük, lőhetnek egy továbbira is 2” távolságon belül, de csak az 1. RI-ben. A -1 büntetés a Rapid fire illetve Automatic szabályból érvényes a fő és a másodlagos célpontra is!
 
A fenti szabályok egymással kombinálhatók!
 
Kevés lőszer:
Delta snipereknél a 6. körtől kezdődően, a fő fegyvert használva 1-es SG dobásnál egy újabb D6 dobást kell megejteni a tűzharc kidolgozása után minden 1-es dobott értékre: 3+ értéknél nem történik semmi, ellenkező esetben viszont a fő fegyver lőszere kifogyott, és csak az oldalfegyver használható.

Black Hawk ellátmány:
A Black Hawk-ból egy-egy M16 assault rifle kinyerhető, de ezeknél is érvényes az előbbi szabály.
 
OTA:

Heliborne minigun támogatás:
Bármelyik Delta operátor lehívhatja akármennyi alkalommal, de minden egyes lehívás után a 1-el csökken a CD érték, bárki is hívja a támogatást. Az első alkalommal, amikor nem sikerül a CD dobás, további támogatásra nem hívható be a Black Hawk, mivel találatot kapott, és kényszerleszállást kell végrehajtania. Kettő helyett csak egy lövést adhat le!
 
Győzelmi pontok:
 
5 Pont körönként minden élő (nem halott vagy eszmélet vesztett) US egységért
1 Pont minden ártalmatlanított ellenségért
 
 
Szomáli oldal:
 
Militiaman ~8 +D6
 
Fegyverek: assault rifle mindenkinél
  
OTA:

Folyamatos erősítés:
2. körtől kezdődően minden egyes körben a Command fázisban: 3+D6 Militiaman érkezik a harctérre. Bejövetel: előre meghatározott, D6 asztal oldalon. 1-4-re adott oldalon, 5-re szabadon választott. 6-ra szabadon választott, és még egy raj jön, D6 emberrel, ugyanazon vagy az ellentétes oldalon.
 
Győzelmi pontok:
 
50 Pont minden halott vagy eszméletét vesztett Delta sniper után
50 Pont a Pilóta elfogásáért

SFC Randy Shughart, tesztjáték


Küldetés:

Asztal:
Játékterület 4'x4'. A lezuhant helikopter középen helyezkedik el, körülötte épületek és falak, kb. 2 oldal teljesen beláthatatlan, ez a Középső terület. 1-2 ösvény oldalanként a roncshoz vezet, sok fedezékkel, barikáddal, hordókkal. Egyik asztalszélen van egy Nyílt terület (azon az oldalon, ahonnan jobban van rálátás a helikopterre), ami kb. 12"x6" nagyságú. Ez a Nyílt terület részben el van takarva a lezuhanás helyszínétől.

Megérkezés (bemelegítő, demo):

A két Delta operátor az asztal egyik széléről, a 12"x6" Nyílt területről indul. 4-5 Milicista egyesével vagy párban szintén a helikopter felé tart, a széltől kb. 12-18"-re kezdve. A Deltának meg kell tisztítani a terepet. Nincs OTA.

"Jelen!" ("cutscene", nem lejátszandó):

Gordonék ellátták a sérült pilótát, és biztonságos fedezékbe vonszolták. A Delta mesterlövészek és a pilóta a fő küldetéshez elhelyezhető a gép körül, a játékos által kívánt pozícióba. (Az épületek és falak által körbevett Középső területen belül kell elhelyezni őket)
 
Utolsó emberig (fő küldetés):

A Delta védelmezi a lezuhant gépet és a személyzetet, ameddig csak tudják. A szomáliaiak próbálják őket lerohanni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Játékbemutató

Nemrég Dájnak köszönhetően fel tudtunk venni egy bemutató játékot az LND HQ-n. Petyóval játszottunk le egy egyszerű, de fordulatos, izgalmas...