2023. augusztus 30., szerda

Delta mesterlövészek

 

MSG Gary Gordon & SFC Randy Shughart

    A híres személyiség “gyűjtögetős” projektem még korábban bővült ezzel a két figurával. Aki nem ismerné a történetüket, az gyorsan pótolja, ha máshonnan nem is, a Sólyom végveszélyben c. filmből. Nagyon röviden: 1993-ban a Mogadishu-i csatában eme két Delta Force mesterlövész leszállt megvédeni a második lelőtt MH-60 helikoptert, a felmentő konvoj érkezéséig. A konvoj nem érkezett meg, a tűzharc során mindketten elhunytak, a helikopter személyzetéből is csak egy pilóta élte túl, aki aztán fogságba esett, de őt végül elengedték. Gordon és Shughart voltak az elsők, akik a Vietnami háború után Becsületrend kitüntetést kaptak hőstettükért.

     A miniket a North Star minis-től rendeltem, a Wargames Illustrated Giants in Miniatures sorozatából. Ez egy limitált sorozat, így ha valakinek tetszik, érdemes mielőbb beszerezni. A figurák nagyon szép kidolgozasúak, de viszonylag kicsik, és a true scale miatt elüthetnek más gyártók figuráitól. Akit ez zavar, az mindenképp készüljön erre lelkileg. Ahogy néztem, a Skirmish Sangin Gothic Serpent sorozatához passzolnak, a fotókat nézegetve esélyes hogy eredetileg ugyanaz a sculptor mindkét esetben (Az innen származó szomáliai milicistáim egészen biztosan hasonló arányúak). Az összerakással nem volt probléma (a karokat a fegyverekkel külön kapjuk), a festéssel már inkább meggyűlt a bajom, egyszerűen nem tudtam elkapni az amerikai 3 színű sivatagi terepmintát. Harmadik nekifutásra lett vállalható, bár nem vagyok tökéletesen megelégedve most sem, viszont úgy voltam vele, hogy nem valószínű, hogy negyedjére jobb lesz, ezért így maradtak. A többi felszerelés már nem volt ilyen nehéz, bár a fekete cuccok sem egyszerűek azért festés tekintetében.

     Összességében két nagyon szép figuráról van szó, megérte a belefektetett munka, a Historikumon pedig ki is lehet majd próbálni őket, a Spectre szabállyal lejátszott küldetésen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Játékbemutató

Nemrég Dájnak köszönhetően fel tudtunk venni egy bemutató játékot az LND HQ-n. Petyóval játszottunk le egy egyszerű, de fordulatos, izgalmas...